Facebook Facebook icon.
Instagram Instagram icon.

Bibenda na Twój świąteczny stół

Jak zapłacić? Zamówienia przyjmujemy do 18.12 do godziny 22.00
Odbiór zamówień na miejscu, w Bibendzie 23.12 w godzinach 13.00-20.00

Orders close on 18.12 10 p.m
Your order will be ready to pick up at Bibenda on 23.12 from 13.00 to 20.00
Zamówienia przyjmujemy do poniedziałku 18 grudnia!

Zamówienie

Zupy / Soups

35

,-

Barszcz czerwony tradycyjny (czysty wywar)
Traditional beetroot borsht (clear soup)
1 l

43

,-

Pikantna zupa rybna z fenkułem, białym winem i kolendrą
Spicy fish soup with fennel, white wine and cilantro
1 l

40

,-

Bulion grzybowy z pieczonych warzyw z lubczykiem (czysty wywar)
Mushroom broth with lovange (clear soup)
1 l

Konkret / Mains

35

,-

Wytrawny sernik baskijski z cheddarem i kozim parmezanem, firmowa konfitura, słodko-ostre orzechy z rozmarynem.
(średnica 10 cm)
Savory basque cheesecake with cheddar and aged goat parmesan, our jam, sweet and spicy nuts
ø 10 cm

30

,-

Marchewka, harissa z różą, miód, kumin, pomarańcza
Carrots, rose harissa, honey, cumin, orange
550 ml

30

,-

Czerwona kapusta, ocet balsamiczny, sos ostrygowy, imbir, anyż, cynamon, muscavado
Braised red cabbage, balsamico, oyster sauce, ginger, anise, cinnamon
550 ml

40

,-

Śledzie, chutney z suszonej moreli, olej chilli, szalotka, kolendra
Herring, dried apricot chutney, chili oil, shallots, cilantro
300 ml

40

,-

Śledzie, fenkuł, cebula, winegret, olej porowy, rodzynki
Herring, fennel, onion, vinegarette, leeks oil, raisins
300 ml

40

,-

Śledzie, wędzona śmietana, szara reneta,  pory, kapary, orzechy włoskie
Herring, smoked cream, sour apple, leeks, capers, walnuts
300 ml

45

,-

Pasztet z białego maku, leśne grzyby, karmelizowana cebula, orzechy włoskie
White poppy seed pâte with wild mushrooms, caramelised onion and walnuts
500 g

49

,-

Dyniowe gnudi, palone masło szałwiowe
Pumpkin gnudi, sage burnt butter
15 szt + 100 g

45

,-

Pate z kaczej wątróbki, firmowa konfitura
Duck liver pâte, our house jam
300 ml + 100 ml

35

,-

Buraki pieczone, karmel balsamico, jeżyna + kozi ser blue z Grodziska
Baked beetroots, balsamic caramel, blackberries + blue goat cheese from Grodzisko
550 ml + 100 g

35

,-

Piękny Jaś cacio e pepe, Pecorino
Cacio e pepe butter beans, Pecorino
550 ml

Dodatki / Sides

23

,-

Hummus
Hummus
300 ml

28

,-

Smalczyk z białej fasoli, jabłko, karmelizowana cebula, suska sechlońska
Butter beans pate with sour apple, caramelised onion and smoked plum
300 ml

19

,-

Aioli czarny czosnek
Black garlic aioli
200 ml

19

,-

Aioli harissa
Harissa aioli
200 ml

19

,-

Pistou pietruszka, rozmaryn, skórka z pomarańczy
Parsley, rosemary and orange peel pistou
200 ml

19

,-

Chimichurri
Chimichurri
200 ml

Słodkie / Sweets

45

,-

Sernik baskijski z tonką
Basque cheesecake with tonka bean
ø 16 cm

45

,-

Ciasto pomarańczowo-migdałowe
Orange and almond cake
ø 16 cm

25

,-

Pralina z czarnego sezamu
Black sesame praline
200 ml

30

,-

Pralina z orzechów laskowych
Hazelnut praline
200 ml

40

,-

Pralina pistacjowa
Pistachio praline
200 ml

28

,-

Sos z karmelizowanej białej czekolady ze skórką sycylijskiej pomarańczy
Caramelised white chocolate sauce with sicilian orange peel  
200 ml

Bar / Bar

35

,-

Tradycyjny kompot z suszu, sycylijskie cytrusy, suska sechlońska
Traditional smoked dry fruit compote, sicilian citruses
1 l
Wino naturalne:  doradzimy i wybierzemy na miejscu
All of our natural wines can be grabbed at restaurant
 
Dziękujemy! Twoje zamówienie zostało złożone.
Uups! Coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie.