Facebook Facebook icon.
Instagram Instagram icon.

Śledzik. Bibendowa oferta na Twój świąteczny stół

Jak zapłaciJak zamówić? Poprzez ten formularz.
Jak odebrać? Na miejscu w Bibendzie.
Kiedy? 23 grudnia w godzinach 13.00-18.00.
Zaproście nas do siebie na święta!

How to order? Via this form.
How to collect? At the restaurant.
When? 23 December between 1 p.m. and 6 p.m.
Invite us to your Christmas table!
Zamówienia przyjmujemy do poniedziałku 18 grudnia!

Zamówienie

Zupy / Soups

35

,-

Barszcz czerwony tradycyjny (czysty wywar)
Traditional beetroot borsht (clear soup)
900 ml

45

,-

Pikantna zupa rybna z fenkułem, białym winem i kolendrą
Spicy fish soup with fennel, white wine and cilantro
900 ml

40

,-

Bulion grzybowy z pieczonych warzyw z lubczykiem (czysty wywar)
Mushroom broth with lovange (clear soup)
900 ml

Konkret / Mains

30

,-

Marchewka, harissa z różą, miód, kumin, pomarańcza
Carrots, rose harissa, honey, cumin, orange
690 ml

45

,-

Sałatka jarzynowa ala Bibenda
Vegetable salad with mayonnaise
900 ml

40

,-

Śledzie, chutney z suszonej moreli, olej chilli, szalotka, kolendra
Herring, dried apricot chutney, chili oil, shallots, cilantro
360 ml

40

,-

Śledzie, fenkuł, cebula, olej porowy, rodzynki piklowane
Herring, fennel, onion, vinegarette, leeks oil, raisins
360 ml

40

,-

Śledzie, wędzona śmietana, szara reneta, pory, kapary, orzechy włoskie
Herring, smoked cream, sour apple, leeks, capers, walnuts
360 ml

46

,-

Pasztet z fasoli, leśne grzyby, karmelizowana cebula, orzechy włoskie
White poppy seed pâte with wild mushrooms, caramelised onion and walnuts
500 g

49

,-

Gnudi, masło pomarańcza - rozmaryn
Gnudi, orange and rosemary butter
15 szt + 100 g

45

,-

Pate z kaczej wątróbki, firmowa konfitura
Duck liver pâte, our house jam
360 ml + 100 ml

35

,-

Piękny Jaś cacio e pepe, Pecorino
Cacio e pepe butter beans, Pecorino
690 ml

Dodatki / Sides

23

,-

Hummus
Hummus
360 g

28

,-

Smalczyk z białej fasoli, jabłko, karmelizowana cebula, suska sechlońska
Butter beans pâte with sour apple, caramelised onion and smoked plum
210 g

19

,-

Aioli czarny czosnek
Black garlic aioli
210 g

19

,-

Aioli harissa
Harissa aioli
210 g

19

,-

Pistou pietruszka, rozmaryn, skórka z pomarańczy
Parsley, rosemary and orange peel pistou
210 g

19

,-

Chimichurri
Chimichurri
210 g

Słodkie / Sweets

45

,-

Sernik baskijski z tonką
Basque cheesecake with tonka bean
ø 16 cm

45

,-

Brownie z orzechami laskowymi, czekoladowa krówka
Brownie with hazelnuts, chocolate fudge
ø 16 cm

25

,-

Pralina z czarnego sezamu
Black sesame praline
190 ml

30

,-

Pralina z orzechów laskowych
Hazelnut praline
190 ml

40

,-

Pralina pistacjowa
Pistachio praline
190 ml

Bar / Bar

25

,-

Biały napar - bergamotka, pigwa, imbir - koncentrat
Traditional smoked dry fruit compote, sicilian citruses
200 ml

25

,-

Czerwony napar - śliwka, żurawina, rozmaryn - koncentrat
Traditional smoked dry fruit compote, sicilian citruses
200 ml
Wino naturalne:  doradzimy i wybierzemy na miejscu
All of our natural wines can be grabbed at restaurant
 

Wino musujące / Sparkling wine

100

,-

2019, Mas Candi Brut Nature, Mas Candi, Katalonia, Hiszpania
Xarel-lo / Macabeu / Summol / Parellada

150

,-

2023/24, Extra Brut, Jean Pierre Rietsch, Alzacja, Francja
Auxerrois, Chardonnay, Pinot Gris

Wino białe / White wine

80

,-

2023, Taparas Blanc, Les Vignerons d'Estezargues,
Dolina Rodanu, Francja
Grenache Blanc / Roussanne / Viognier / Bourboulenc / Clairette

140

,-

2024, Tout Blanc 1L, Jean Pierre Rietsch, Alzacja, Francja
Auxerrois, Riesling

Wino pomarańczowe / Orange wine

150

,-

2023, Les Mains Libres, Jean Pierre Rietsch, Alzacja, Francja
Savagnin Rose

Wino czerwone / Red wine

80

,-

2023, Taparas Rouge, Les Vignerons d'Estezargues, Dolina Rodanu, Francja
Grenache / Syrah

160

,-

2023, Nature, Lucas Rieffel, Alzacja, Francja
Pinot Noir
Dziękujemy! Twoje zamówienie zostało złożone.
Uups! Coś poszło nie tak. Spróbuj ponownie.